به مرکز مشاوره حقوقی عدل‌پرس و سامانه حقوقی عدل‌بان خوش آمدید، برای ارسال سوال حقوقی خود می‌توانید بر روی لینک از ما بپرسید کلیک کنید.
طرح سوال حقوقی

برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره حقوقی تلفنی و یا انتخاب وکیل دادگستری با عدل‌بان تماس بگیرید.

حکم مجازات قتل (کشتن) فرزند توسط پدر و مادرش

اگر پدری فرزندش را به دلایلی بکشد و به قتل برساند، چه جازاتی در انتظار اوست و حکمش چیست؟

در خبرها آمده بود که پدری دختر ۴ ساله اش را کشت تا از همسرش انتقام بگیرد!!! اما نه تنها اعدام نشد و فقط به ۱۰ سال حبس محکوم شد؛ بلکه حتی به پرداخت دیه نیز محکوم نگردید. کجای این حکم با اخلاق و قانون جور در میآید؟

اگر روند صدور احکام دادگاه‌ها به همین شکل ادامه پیدا کند، از فردا قتل فرزند توسط پدرها باب می‌شود و در کشتن فرزندان توسط والدین کار به جاهای باریک کشیده خواهد شد!

 

یک پاسخ برای این مشاوره حقوقی کیفری ثبت شده است.

مشاور حقوقی، من هم مانند شما خبر را خواندم، و واقعا متاثر شدم که مجبوریم آدم‌های قسی القلب مث این آقا را در محیط اجتماعمان ببینیم و تحمل کنیم. اما وقتی چاره‌ای نباشد و قرار باشد بر اساس قوانین موجود کشور، حکمی صادر شود، باید بپزیریم که قاضی دادگاه نمی‌توانست و نمی‌بایست حکمی غیر از این حکم، صادر می‌کرد. چرا که اولا بر اساس قانون مجازات اسلامی، اگر پدری فرزندش را به قتل برساند قصاص نمی‌شود.

ثانیا، بر اساس ماده ۱۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ حکم حبس ۱۰ ساله برای قاتل به خاطر جنبه عمومی جرم در نظر گرفته شده است، یعنی در مواردی از این دست، مرتکب قتل، چون با اقدامش در نظم و امنیت جامعه اخلال ایجاد کرده و بیم آن می‌رود که برای دیگران نیز این عمل عادی شود، با وجود اینکه نباید قصاص شود، اما این مدت زندان که حداکثر حبس مورد نظر قانون است را باید تکرار کند.

ثالثا، بحث دیه را نیز خود شاکی شخصا منتفی اعلام کرده و رضایت داده است. البته باید دید تها وارث آن مرحوم، مادرش بوده است که بتوان با رضایت او، پرونده دیه را بست یا نه، وراث دیگری نیز وجود دارند که بتوانند اعلام نظر کنند. مضافا اینکه همسر قاتل تاکید کرده بود که فقط خواهان اعدام است و به همین دلیل از دیه صرفنظر کرده است. حال که بحث اعدام - از نظر قانونی - منتفی است. معلوم نیست که او یا وارث احتمالی دیگر باز هم از دیه گشت کنند یا خیر؟ این پرسشی است که برای بنده نیز به وجود آمده، اما چون جزئیات پرونده اطلاعی ندارم، نمی‌توانم و نباید اظهار نظر کنم.

مشاوره حقوقی رایگان

دریافت مشاوره حقوقی وکیل آنلاین و رایگان

ما برای کلیه مشکلات و سوالات حقوقی شما راهکار ویژه‌ای داریم.


عدل‌بان