طلاق توافقی

مشاوره طلاق توافقی

طلاق توافقی بدون نیاز به حضور زوجین و با حظور دو وکیل دادگستری در مدت زمانی کوتاه. مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی برای طلاق توافقی توسط وکیل مجرب دادگستری. برای پرسیدن سوال حقوقی خود می‌توانید سوال خود را به صورت آنلاین در زمینه طلاق و طلاق توافقی بپرسید.

مشاوره حقوقی آنلاین طلاق توافقی

اگر در زمینه طلاق توافقی و مسائل قبل و بعد از آن، همچنین هزینه طلاق توافقی و مدت زمانی که طول می‌کشد تا گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه صادر شود، سوالی برای شما پیش آمده است می‌توانید آن را از وکیل خانواده بپرسید. برای پرسش سوال حقوقی از فرم زیر سوال خود را بنویسید و سپس بر روی دکمه ارسال سوال حقوقی کلیک کنید.

سوال در مورد طلاق توافقی

مقالات در خصوص طلاق توافقی

خدمات حقوقی عدل‌بان در زمینه طلاق و طلاق توافقی

اخذ گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) توسط وکیل دادگستری این مزیت را دارست که در زمان حضور دو وکیل دادگستری دیگر نیازی به حضور زوج و زوجه «اگر دو وکیل اختیار کرده باشند» در مراحل طلاق توافقی نیست. همچنین با حضور وکیل مشکلات کمتری در زمینه مهریه، حضانت فرزند مشترک و ... برای زوجین پیش خواهد آمد.

...

طلاق از طرف زن

طلاق از جانب زوجه (زن) طبق شرایط ۱۲ گانه یا حق طلاق توسط وکیل طلاق خانم

طلاق از طرف زن
...

طلاق از طرف زوج

طلاق از جانب مرد (زوج) طبق حقی که مرد برای طلاق زنش دارد توسط وکیل طلاق

طلاق از طرف مرد
...

حضانت فرزند مشترک

اقامه دعوی در محاکم برای حضانت فرزند مشترک توسط وکیل طلاق مجرب دادگستری

حضانت فرزند
...

مطالبه مهریه

طرح دعوی حقوقی مطالبه مهریه توسط وکیل پایه یک دادگستری مجرب خانواده

مطالبه مهریه

مزایای طلاق توافقی توسط وکیل

اگر طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری در سامانه حقوقی عدل‌بان انجام شود چه شرایط و مزایایی می‌تواند داشته باشد؟

از طلاق توافقی چه می‌دانید؟

طلاق توافقی نوعی طلاق است که در اصطلاح ممکن است با نام طلاق تفاهمی نیز شناخته شود. طلاق توافقی طلاقی است که در آن طرفین برای جدایی با هم دارای تفاهم هستند و بر سر موضوعاتی چون مهریه، نفقه، حضانت فرزند مشترک، تقسیم اموال بعد از طلاق و ... به تفاهم رسیده‌اند. در این زمان با ارسال دادخواست عدم امکان سازش حکم بر عدم سازش آنان از طرف دادگاه صادر می‌شود و زوجین می‌توانند از هم جدا شوند. برای مثال زوج در ازای بخشش مهریه از طرف زوجه با زوجه توافق می‌کند که به صورت توافقی از هم جدا شوند و زوجه نیز حضانت فرزند را بعد از هفت سالگی داشته باشد که در این صورت باید تمامی توافقات حتی توافق بر سر جهیزیه به صورت مکتوب نوشته شود.

اگر طلاق توافقی توسط دو وکیل دادگستری برای زوج و زوجه انجام شود دیگر نیازی به حضور زوجین در کلیه مراحل طلاق توافقی نیست و ظرف مدت ۵ روز کاری الی یک هفته زوجین می‌توانند از هم جدا شوند با این حال در بخشنامه جدید مشاوره خانواده در صدور حکم گواهی عدم امکان سازش الزامی شده است. همچنین برای طلاق توافقی زن نباید عذر شرعی داشته باشد و گواهی دم بارداری را نیز باید به دادگاه ارائه دهد. طلاق توافقی بر خلاق طلاق از جانب زن، مدت زمان کمتری طول می‌کشد و معمولا زوجه در طلاق توافقی بخش یا کل مهریه را به زوج می‌بخشد که رویه ما این است که تمامی توافقات را طی یک صورتجلسه مکتوب می‌کنیم.

هزینه دادخواست طلاق توافقی در حال حاظر در حدود ۱۵۰ الی ۱۷۰ هزار تومان است. همچنین علاوه بر هزینه دادرسی بعد از الزامی شدن مشاوره خانواده در طلاق توافقی، می‌بایست زوجین هزینه مشاوره را نیز خودشان پرداخت کنند. هزینه مشاوره در تهران در حدود ۶۰ الی ۸۰ هزار تومان است.

برای ثبت طلاق در دفترخانه طلاق نیز باید هزینه‌ای پرداخت شود که طبق تعرفه این هزینه تقریبا ۴۴۰ هزار تومان است که اگر بخواهیم رویه دفاتر را در نظر بگیریم چیزی در حدود ۳۳۰ هزار تا ۵۵۰ هزار تومان بر اساس منطقه شما هزینه دفترخانه می‌شود.

حق‌الوکاله وکیل نیز در سامانه حقوقی عدل‌بان از یک میلیون و سیصد هزار تومان تا یک میلیون و هفتصد هزار تومان است که اگر طرفین هر دو درخواست وکیل داشته باشند حق‌الوکاله وکیل دادگستری چیزی در حدود دو میلیون و ششصد هزار تومان برای زوجین می‌باشد. همچنین اگر برای مشاوره حقوقی حضوری یا تلفنی هزینه‌ای پرداخت شده باشد، هزینه مشاوره از حق‌الوکاله کسر خواهد شد. لازم به ذکر است هزینه های طلاق توافقی جدا از هزینه حق‌الوکاله می‌باشد و تمامی هزینه‌ها طبق فاکتور دریافت می‌گردد.

معمولا در شعب مختلف مراجع قضایی در تهران طلاق توافقی ممکن است زمانی را بر اساس رویه جاری در آن شعبه سپری نماید با این حال علی‌القاعده طلاق توافقی را می‌توان ظرف مدت ۵ روز کاری الی یک هفته انجام داد. اگر طلاق توافقی توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام شود ممکن است در مدت زمان کمتری، طلاق توافقی انجام شود.

وکلاي پايه يک سامانه حقوقی عدل‌بان با تجرب و اشراف کاملی که به مجتمع‌های قضایی متعدد در تهران بزرگ دارند، طلاق توافقی را در کمترين زمان و با منصفانه‌ترين حق الوکاله براي شما انجام خواهند داد.

با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدت زمان طلاق توافقی، بهتر است با شماره‌های مندرج در سایت تماس گرفته تا با وکیل دادگستری مشاوره حقوقی بگیرید.

برای دادخواست گوهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) مدارک زیر باید ارائه شوند:

  1. رونوشت از سند نکاح یا نکاح‌نامه
  2. برگه عدم بارداری زوجه
  3. صورت‌جلسه‌ای از توافقات صورت گرفته
  4. رونوشت از کارت ملی زوج و زوجه که در صورت نبود شماره ملی کفایت می‌کند

لازم به ذکر است که اگر رونوشت سند نکاح یا نکاح‌نامه را در اختیار ندارید می‌توانید با مراجعه به دفترخانه‌ای که ازدواج کرده‌اید رونشتی از سند نکاح خود را درخواست کنید.

همچنین اگر زوجین هر دو وکیل دادگستری برای طلاق توافقی اختیار کرده باشند، نیازی به حضور آنان در کلیه مراحل طلاق توافقی وجود ندارد. اکر زن باکره باشد معمولا در تهران رویه این است که زن باید برگه بکارت خود را از پزشکی قانونی ارائه دهد.

آمار و ارقام مربوط به طلاق توافقی

5

زمان انجام طلاق توافقی

100

درصد پرونده‌های موفق

2600000

حق‌الوکاله برای زوجین

3500

موکلین راضی

اگر با وجود مطالعه مطالب فوق‌الاشعار، هنوز هم سوالی در ذهن شما در مورد طلاق توافقی، هزینه، مدارک و مدت زمان آن در ذهن شما باقی مانده است، همین الآن با شماره‌های مندرج در سایت تماس بگیرید یا اینکه با کلیک بر روی لینک زیر سوال حقوقی خود را به صورت آنلاین مطرح کنید.

پرسش سوال حقوقی

طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری

اگر طلاق توافقی توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟

اگر پروسه طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری متبحر در امور خانواده انجام شود دیگر نیازی به حضور موکل در کلیه مراحل طلاق توافقی تا اجرای صیغه طلاق در دفترخانه طلاق نیست. همچنين در طلاق توافقی باید هر یک از طرفین وکیل دادگستری اختیار کنند و علی القاعده یک وکیل دادگستری نمیتواند برای زوج و زوجه اعلام وکالت کند. بنابراین نیاز به حضور دو وکیل دادگستری دارید که یکی از جانب زوجه و دیگری از جانب زوج اعلام وکالت کنند.

مچنین به دلیل تبحر و تجربه‌ای که یک وکیل دادگستری متخصص میتواند در انجام طلاق توافقی داشته باشد، مراحل اخذ گواهی عدم امکان سازش می تواند بسیار سریعتر و با مشکلات کمتر از زمانی انجام شود که زوج و زوجه خود راسا برای اخذ گواهی عدم امکان سازش اقدام می کنند.

طلاق توافقی توسط وکیل

طلاق توافقی چگونه است ؟


در مرکز مشاوره حقوقی عدل‌بان می‌توانید سوالات خود را در خصوص طلاق توافقی از وکلای دادگستری متخصص امور طلاق و خانواده در سایت عدل‌بان را به صورت آنلاین مطرح کنید تا ایشان بر اساس تجارب و تخصصی که دارند به سوال حقوقی آنلاین شما پاسخ دهند. همجنین جهت اخذ مشاوره حقوقی حضوری و یا مشاوره حقوقی تلفنی نز می‌توانید از طریق مرکز مشاوره حقوقی عدل‌بان زمانی را جهت اخذ مشاوره حقوقی حضوری و تلفنی با وکیل پایه یک دادگستری رزرو کنید که در صورت اعطای وکالت به وکلای عدل‌بان مبلغی را که بابت مشاوره حقوقی پرداخت کرده‌اید از حق‌الوکاله وکیل دادگستری کسر خواهد شد.

.

مراحل طلاق توافقی به زبان ساده

قبل از اقدام به متارکه و دادخواست جهت صدور گواهی عدم امکان سازش و گرفتن طلاق توافقی به این موضوع باید دقت داشته باشید که زوجین می‌بایست به همراه مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج که به عقد‌نامه نیز مشهور است دادخواست خود را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند. پیش از رجوع به دادگاه و ارسال فرم درخواست ایشان باید بدوا توافقاتی را به صورت مکتوب در آورده باشند که در آن بر سر همه موارد و مسائل مالی و غیر مالی همچون حضانت فرزند، ملاقات او و مطالبات مالی مانند مهريه، جهيزيه، نفقه و غيره را تعیین تکلیف شده باشد. سپس  قبل از تقديم دادخواست طبق روال جدید و قانون جدید طلاق توافقی در سال ۹۷ ایشان قبل از اراسال دادخواست و مراجعه دادگاه، به آنها تكليف شده است که باید زوجین به مراکز مشاوره خانواده مراجعه کنند تا از ميان کارناسان که به ایشان معرفی شده‌اند، مشاوره بگیرند. 

مشاوره طلاق توافقی

لزوم مراجعه به مشاوره خانواده در طلاق توافقی

مشاورین بايد با زوجين مشاوره و مداکره کرده و تمام تلاش خود را در جهت ایجاد مصالحه به کار برند. چنانچه مشاورین مراکز مشاوره مذکور بعد از سپری شدن جلسات مشاوره با زوج و زوجه به این نتيجه رسیدند که نمی‌توان بین زوجین صلح و سازش ایجاد کنند، این موضوع را جهت ثبت دادخواست و ارائه به دادگاه طی یک گواهی به  زوجین جهت ارائه به دادگاه ارائه می‌کنند و سپس دادگاه نيز براساس توافقی که پیش از این بین زوجين جهت متارکه وجود داشته است، گواهی عدم امكان سازش را صادر خواهد کرد و ایشان نیز قادر خواهند بود با ارائه این گواهی به دفترخانه طلاق، صيغه طلاق را جاري و به صورت رسمی و قانونی طلاق خود را ثبت كنند.

اعتبار گواهی عدم امکان سازش

همانطور که در مقاله مدارک و طلاق توافقی و همچنین بخش مخصوص طلاق توافقی نیز در خصوص مدت اعتبار گواهی عدم امكان سازش اشاره داشتیم . اعتلار این گواهی به مدت ۳ ماه از صدور آن توسط دادگاه اعتبار دارد، این به این معنی است که اگر زوجين ظرف این مدت که سه ماه است آن را از طریق دفاتر طلاق اجرا نکنند، گواهی صادر شده ديگر دارای اعتبار نیست و باید مجددا مراحلی را که جهت اخذ این گواهی طی کرده‌اند را طی کنند. لازم به ذکر است که در شوراهاي حل اختلاف درخصوص اختلافاتی که بین خانواده‌ها به وجود می‌آید با توجه به تقاضای زن و شوهر، ایشان قادرند برای اصلاح ذات‌البين در امور طلاق زوجین دخالت داشته باشند. این در حالی است که در طلاق توافقی اشخاص معمولا پيش از ارسال دادخواست طلاق  با هم گفتگو كرده و به توافق رسيده‌اند و تصمیمشان برای طلاق تقریبا قطعی است؛ و چنانچه اگر مجددا هم علاقه داشته باشند كه جلساتی را برای سازش و مذاكره تعیین کنند بالطبع به شورای حل اختلاف كه فرصتی مجدد برای سازش است ارجاع داده می‌شوند.

معایب طلاق توافقی و نیامدن شوهر به محظر

از معایبی که می‌توان باری طلاق توافقی مخصوصا برای زوجه در نظر گرفت می‌توان به این موضوع اشاره کرد که پس از صدور حكم مبنی بر عدم سازش و طلاق توافقی، شاید شوهر تماسل به طلاق نداشته باشد. به دلیل اینکه هيچ نوع الزام و اجباری توسط زوجه برای آوردن شوهرش به محضر وجود ندارد، به دلیل اینکه اساس اين طلاق با توافق طرفين است که قابلیت طرح دارد و به لحاظ قانونی رفتن به محضر  جهت اجرای حکم نیز بايد با توافق طرفين صورت گیرد و زوجین نمی‌توانند توافق طرفين را با الزام همراه کند، پس توصیه ما به موکلین و مراجعین عزیز جهت حل اين مشكل این است که بهتر است برای حل این مشکل از  این راهكار استفاده کنید كه طرفين در هنگامی که تصمیم به طلاق توافقی دارند و آن را طی توافقی قطعی کرده‌اند در همان توافق الزام رفتن به محضر را هم به عنوان بخشی از تعهدات خود در دادخواست خود مطرح کنند تا در نهايت در حكم دادگاه  نیز این موضوع منعكس شود. بعد از این که در حکم دادگاه موضوع منعکس شود، در اين صورت است که زوج می‌تواند الزام شوهر را به آنچه خود تعهد داده است از دادگاه درخواست کند.

مزاياي طلاق توافقی

عدم تشكيل پرونده‌هاي متعدد در دادگستري

مزایای زیادی در طلاق توافقی وجود دارد که این نوع طلاق را بین زوجین بسیار رایج کرده است. از مزایای طلاق توافقی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت: 

۱- جلوگيري از رجوع مكرر زوجين به مراجع قضایی

۲- دخالت طرفين در هنگام صدور گواهی‌ عدم سازش

۳- كوتاه بودن زمان صدور گواهیعدم امکان سازش

۴- مدت‌دار بودن اين گواهي در عرض ۳ ماه كه سبب حفظ دوام عقد نكاح است در حالی‌که در حكم طلاق، كه بدون مدت اجرايي است هر لحظه دوام زندگي تهديد مي‌شود.

۵- درگيري كمتر و كاهش تنش بينابين خانواده‌های زوجين

۶- حتمال رجوع بيشتر زوجين در آينده به يكديگر و تشكيل مجدد زندگی مشترک به دليل 

۷- كاهش استرس فرزندان

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی (دادخواست عدم امکان سازش)

  1. اصل کارت ملی زوجین (زن و شوهر)
  2. اصل شناسنامه زوجین (زن و شوهر)
  3. سند ازدواج (عقدنامه) زوجین

زوجین باید هر دو با در دست داشتن مدارک فوق‌الاشعار در دفتر موسسه حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری دادگان حضور یافته و مدارک خود را به وکیل پایه یک طلاق تحویل دهند تا وکیل طلاق توافقی دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» را از طریق دفاتر خدمات قضایی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران ثبت کند. پس از آن تمامی مراحل طلاق توافقی بدون نیاز به حضور موکلین قابل انجام است.

بعد از ثبت دادخواست گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» که توسط وکیل پایه یک دادگستری طلاق ثبت می‌شود، در دادگاه تاریخ و شعبه مربوطه مشخص می‌گردد که در موعد مشخص شده، وکیل هر یک از طرفین (زوجین) در دادگاه حضور یافته و بعد از ارائه توضیحاتی در مورد خواسته که دریافت گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» است، دادگاه گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» را صادر می‌کند.

مراحل رسیدگی به گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی»

علاوه بر دواری ممکن است دادگاه زوجین (زن و شوهر) را به مرکز مشاوره یا مشاور ارجاع دهد، زوجین در این مراکز علت عدم سازش خود را با ذکر دلایل مستدل و مدلل مطرح می‌کنند و مشاور سعی در صلح و سازش بین زوج و زوجه (زوجین) خواهد کرد و اگر این امر ( عدم سازش) برای کارشناس مسجل شود برای دادگاه نظریه کارشناسی خود را به صورت مکتوب و مدلل به اعلام می کند. پس از حصول اطمینان از عدم سازش زوج و زوجه (زوجین) دادگاه صالحه گواهی عدم امکان سازش «طلاق» طوافقی را صادر می‌کند.

لازم به ذکر است در زمان صدور گواهی عدم امکان سازش «طلاق توافقی» قبل از مراجعه به دفتر ثبت طلاق زوجین «زوج و زوجه» یا وکیل دادگستری از جانب موکلین باید در همان جلسه دادگاه حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی را ساقط کنند، با این کار رأی دادگاه قطعی شده و مدیر دفتر دادگاه گواهی قطعیت را در سه نسخه صادر و به هر یک از طرفین نسخه‌ای از آن را می‌دهد. پس از آن اگر زوج و زوجه وکیل دادگستری اختیار کرده باشند، وکیل دادگستری می‌تواند با وکالت صیغه طلاق را اجرا نماید. در ماده ۱۱۳۸ قانون مدنی آمده است که «ممکن است صیغه طلاق را بتوسط وکیل اجرا نمود.»

طلاق خلع و مبارات، (مِهرَم حلال! جونَم آزاد!)

خلع ومبارات دو نوع طلاق توافقی در فقه و حقوق اسلامی است، خُلع از ریشه خلع به معنی کندن و در آوردن است. در طلاق خُلعی زوجه بیزاری و کراهت خود را از زوج با بخشش مالی که عوض نام دارد که می‌تواند معادل مهریه یا کمتر و یا بیشتر از آن باشد نشان دهد. ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی ایران طلاق خُلعی را این‌چنین تعریف کرده است:

«طلاق خلع آن است که زن بواسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که شوهر می‌دهد طلاق بگیرد اعم از اینکه مال مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.»

طلاق مبارات به معنی بیزار شدن از یکدیگر است. تفاوت بین طلاق مبارات و طلاق خُلع این است که در مبارات تنفر و کراهت از جانب زن (زوجه) است ولی در طلاق مُبارات هم زوج و زوجه نسبت به یکدیگر دارای کراهت هستند، از همین رو عوض طلاق نمی‌تواند از مهریه بیشتر باشد. ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی طلاق مبارات را چنین طعریف کرده است:

«طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زائد بر میزان مهر نباشد.»

عوض یا فدیه چیست؟

مالی که در طلاق خلع و مبارات به زوج (شوهر) پرداخت می‌شود عِوَض یا فِدیه نامیده می‌شود.

مشاوره حقوقی طلاق توافقی در عدل‌بان

در صورت نیاز به اخذ مشاوره حقوقی طلاق توافقی با وکلای پایه یک دادگستری و مشاورین حقوقی متخصص می‌توانید با شماره‌های مندرج در مرکز مشاوره حقوقی عدل‌بان تماس بگیرید. همچنین برای مشاوره حقوقی آنلای تلگرام نیز از طریق تلگرام @adlbancom یا پیج ایستاگرام @adlbancom سوالات حقوقی خود را از وکلای دادگستری بپرسید یا زمانی را باری اخذ مشاوره حقوقی حضوری تعیین و در زمان تعیین شده به دفتر ما مراجعه کنید. همچنین جهت اخذ اطلاعات بیشتر در خصوص مشاوره حقوقی رایگان در عدل‌بان در خصوص تلاق توافقی نیز با ما تماس بگیرید.

پرسش و پاسخ‌های خانواده، طلاق و طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی

مزایای طلاق توافقی از طریق وکیل

طلاق توافقی توسط وکیل پایه یک دادگستری، طلاق توافقی در کوتاهترین زمان ممکن به صورت تضمینی توسط وکلای باتجربه در زمینه طلاق و طلاق توافقی و موارد خانواده در دپارتمان امور خانواده.

قطعا وکیل دادگستری با سابقه در امور طلاق و طلاق توافقی می‌توانند بهترین گزینه برای انجام سریعترین و مطمئنترین پرونده‌های طلاق توافقی باشند. همانطور که ذکر شد این موضوع باعث تسریع در فرآیند طلاق توافقی نیز خواهد بود.

عدل‌بان
عدل‌بان