وکیل طلاق | طلاق چیست و طلاق با وکیل چه مزیتی دارد

طلاق کانون گرم خانواده را از بین می‌برد، خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی در جامعه نقش مهمی در رشد و تربیت فرزندان و افزایش آرامش روحی و روانی در جامعه ایفا می‌کند. با این حال در خیلی از مواقع طلاق اجتناب‌ناپذیر می‌شود. اگر می‌خواهید از همسر خود طلاق بگیرید، توصیه می‌شود حتما قبل از طلاق به مشاور روانشناس متخصص در امور خانواده مراجعه کنید و اگر تصمیم بر جدایی و طلاق داشتید حتما موضوع را با یک وکیل طلاق در میان گذاشته و از مشورت وی استفاده کنید.

۱۰ سوال مطرح در مورد طلاق
گام اول
رزرو مشاوره

ابتدا زمانی را برای اخذ مشاوره حقوقی برای طلاق رزرو می‌کنید.

گام دوم
انعقاد قرارداد

سپس به وکیل دادگستری برای پیگیری پرونده طلاق وکالت می‌دهید.

گام سوم
اقامه دعوی

سپس توسط وکیل دادگستری کلیه امور مربوط به طلاق و موارد ذکر شده در قرارداد وکالت پیگیری می‌شوند.

گام آخر
ثبت طلاق

بعد از آن منتظر صدور حکم از دادگاه بوده تا بعد از صدور حکم برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن به دفترخانه طلاق مراجعه شود.

خانواده و طلاق

وکیل در پرونده طلاق چه نقشی ایفا می‌کند؟


قبل از انجام هرکاری در رابطه‌ی با طلاق از طرف زن، به شما توصیه می‌کنیم با یک وکیل دادگستری که در زمینه طلاق فعالیت می‌کند مشورت کرده تا با مشورت وکیل طلاق، روش‌هایی را که زوجه می‌تواند به واسطه آن از دادگاه تقاضای طلاق کند را بررسی کنید. 

معمولا تشخیص تحقق شروط ضمن عقد یا اثبات وجود عسر و حرج برای زوجه در زندگی مشترک و دیگر موارد که موجبات صدور اجازه طلاق برای زن می‌شوند، برای زن کار دشواری است.  پس بهتر است به دلیل پیچیدگی‌هایی که درخواست طلاق از جانب زوجه با خود به همراه دارد، از وکیل خانواده مشورت بگیرید. 

ناگفته پیداست وکلا به دلیل تخصص و تجربه‌ای که دارند بهتر می‌توانند از پس یک پرونده طلاق بر آیند. علی‌القاعده یک فرد عادی که به مسائل حقوقی در این زمینه آشنایی ندارد، ممکن است در به نتیجه‌رسیدن در پرونده طلاق از جانب زوجه دچار مشکل شود. 

طلاق توافقی مشاوره تلفنی خانواده

طلاق توافقی

اطلاعات لازم در زمینه طلاق توافقی را می‌توانید در سایت ما بخوانید.

مطالبه مهریه

مشاوره حقوقی مهریه و اطلاع از شرایط مطالبه مهریه با مشورت وکیل طلاق

مطالبه نفقه

مطالبه نفقه، نفقه معوق، نفقه فرزند و ... با وکالت وکیل طلاق

استرداد جهیزیه

طرح دعوی و ارسال اظهارنامه جهت استرداد جهیزیه زوجه از جانب وکیل طلاق

اجرت‌المثل بعد از طلاق

طرح دعوی مطالبه اجرت‌المثل ایام زوجیت توسط وکیل دادگستری طلاق

مشاوره طلاق

برای اخذ مشاوره حقوقی در زمینه طلاق، مهریه، نفقه و ... یا ما تماس بگیرید.

مراحل طلاق به زبان ساده


اکثر افراد ممکن است برای یک بار هم که شده دچار مشکلات خانوادگی شده باشند. اگر مشکلات شما در زندگی زنشاشویی و خانوادگی به مراجع قضایی کشیده شده است، بهتر است برای دفاع از حقوقی خود و یا حل مشکلات احتمالی در بعد و قبل از جدایی و طلاق با یک وکیل مجرب طلاق مشورت کنید. انتخاب یک وکیل خوب و مجرب نقش مهمی در حل مشکلات و سرنوشت زندگی شما و فرزندتان در آینده یا ازدواج‌ بعدی شما خواهد داشت. 

مراحل طلاق به زبان ساده

۱۰ سوال متداول در زمینه طلاق

مدارک مورد نیاز برای اعطای وکالت به وکیل طلاق
  • سند نکاح (اصل سند نکاح) و رونوشت آن
  • شناسنامه و رونوشت آن 
  • کارت ملی و رونوشت آن

نکته:

اگر سند نکاح را در اختیار ندارید، می‌توانید آن را از دفترخانه ازدواج محل وقوع عقد آن را دریافت کنید.

طلاق توافقی چه شرایطی دارد؟

بر خلاف تصورات، طلاق نیز مانند ازدواج می‌تواند با توافق طرفین باشد، در طلاق توافقی طرفین بر سر موضوعات مورد مناقشه توافق کرده و با توافق از هم جدا می‌شوند.  در طلاق توافقی مرد و زن پس از اینکه  تضمیم بر متارکه و پایان دادن به ادامه زندگی مشترک  گرفتند و صلاح  خویش را در جدایی دیدند، قادر خواهند بود با توافق در خصوص مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند از هم دیگر به صورت طلاق توافقی جدا شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر  و انتخاب وکیل دادگستری می‌توانید به صفحه طلاق توافقی رفته و اطلاعات بیشتری در این خصوص مطالعه کنید.

آیا مرد هر وقت خواست می‌تواند زن را طلاق دهد؟

توضیح اینکه، در طلاق به خواسته مرد که مطابق ماده ۱۱۳۳ اصلاحی قانونی مدنی صورت می گیرد، اگرچه مردان در امر طلاق دارای حق هستند، اما رعایت شرایط قانونی که در اصلاح این قانون آمده، بر این محدودیت به طور طبیعی تأکید کرده که به هنگام طلاق، مرد می بایست کلیه حقوق قانونی زن اعم از مهریه، نفقه، اجرت المثل و در صورت وجود شرط"، نیمی از دارایی به دست آمده در ایام زندگی مشترک را بپردازد که باتوجه به بار مالی فراوانی که دارد، مردان کمتری برای طلاق پیشقدم می شوند؛ به نحوی که آمارها نشان می دهد با وجود این حق برای مردان، عملا عمده طلاق‌ها بنا به درخواست زنان است.

آیا در طلاق از طرف مرد، دادگاه وارد ماهیت می‌شود؟

صرف نظر از کیفیت رویه قضایی، ماده ۱۱۳۳ اصلاحی قانون مدنی به نحوی طراحی شده است که وقتی مردی به طلاق اصرار داشته باشد، دادگاه نمی تواند وارد رسیدگی ماهیتی شده و تقاضای مرد را رد کند و حتی اگر داوران نیز برخلاف خواسته مرد، به ادامه زندگی نظر دهند، باز هم دادگاه نمی تواند نظر مرد را رد کند. چرا که دادگاه در طلاقی که به خواسته مرد مطرح می شود با یک تکلیف قانونی مواجه است؛ حتی اگر مرد برای خواسته خود دليل ارائه ندهد، اما حقوق قانونی زن را بدهد.

آیا در طلاق از طرف زن، دادگاه وارد ماهیت می‌شود؟

اما در درخواست طلاق از سوی زنان، دادگاه وارد رسیدگی ماهیتی شده و می تواند درخواست زن را رد و یا آن را بپذیرد و اگر نظر داوران بر ادامه زندگی مشترک باشد، ممکن است دادگاه با وجود نظر زن، نظر داوران را در رأی خود لحاظ کند.

البته، این موضوع نیز با اصلاحات قانونی مواجه و برای جبران خلا ناشی از اختیارات قانونی زن و نیز پاسخگویی به نیاز زنان و جبران فقدان اختیارات قانونی ایشان، ماده ۱۱۳۰ قانون مدن اصلاح شد. این مساله، که نوعی تحول در قانونگذاری و ساختار قوانین مدنی ایران محسوب می شود، اختیاراتی به دادگاه ها داده تا برای حل مشکلات زنان راهگشا باشد.

طبق این ماده: در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند، چنانچه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می - تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده میشود.»|

طلاق از طرف مرد از چه طریقی ممکن است؟

از نظر شرعی و قانونی حق طلاق با مرد است. همچنین این حق را نمی‌تواند از خود بگیرد و به زوجه اعطا کند مگر آنکه ضمن عقد خارج لازمی، وکالت به زوجه برای مطلقه کردن خود داده باشد که عرفا به آن حق طلاق می‌گویند. اینکه مرد دارای حق طلاق است نباید این‌گونه تعبیر شود که حق و حقوق زن باید ضایع شود. مرد در هنگام متارکه از زن می‌بایست تکلیف حق و حقوق زن را به وی پرداخت کند که این حق و حقوق شامل مواردی چون: مهریه، نفقه، اجرت المثل، شرط تنصیف دارایی.

نکته:

اگر درخواست طلاق از جانب زوج مطرح شده باشد، در صورت وجود شرط تصنیف نیمی از اموال، نصف اموال و دارایی‌هایی که بعد از عقد به دست آورده‌اند بین زن و شوهر تقسیم خواهد شد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و همچنین گرفتن وکیل دادگستری به صفحه طلاق از طرف مرد رفته و اطلاعات بیشتری در این مورد مطالعه کنید.

طلاق عسر و حرج چه نوع طلاقی است؟

این نوع طلاق ها به «طلاق عسر و حرجی» مشهور شده و مصادیق فراوانی دارد. یعنی انجام هر کاری که برای زوجه سخت و عادتأ غیرقابل تحمل باشد و یا وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه سازد، على الأصول از سوی دادگاه به عنوان مصادیق عسر و حرج تلقی می شود. اما از آنجا که دادگاهها در تعیین مصادیق عسر و حرج اختلاف نظر داشته اند، با تصویب اصلاحیه جدید در مجمع تشخیص مصلحت نظام، مواردی مانند ضرب و شتم، محکومیت قطعی زوج، ابتلاء زوج به بیماری های صعب العلاج، اعتیاد، ترک منزل و نظایر آن، به عنوان مصادیق و به صورت تمثیلی بیان شده است. بنابراین، بدیهی است که این امر مانع از آن نیست که دست دادگاهها برای موارد دیگر بسته باشد؛ لذا آزادی عمل زنان در اعمال حق طلاق را نیز باید از این منظر دید.

آیا با وجود وکیل نیازی به حضور موکل در دادگاه هست؟

تمامی تعاملات با دادگاه به عهده وکیل خواهد بود

با استفاده از خدمات ما دیگر نباید نگران مراجعه به دادگاه باشید، وقتی به وکیل در زمینه طلاق وکالت می‌دهید، دیگر نیازی به مراجعه به دادگاه توسط شما وجود ندارد. وکلا کسانی هستند که با آنها ارتباط برقرار می کنند و بنابراین شما نیازی به نگرانی در مورد ارسال هر چیزی به دادگاه نخواهید داشت.

چرا عدل‌بان را انتخاب کنیم؟

با استفاده از سایت وکیل عدل‌بان همه چیز به آسانی انجام می‌شود. ما روند طلاق را به یک روش بسیار کم استرس و پیچیده تبدیل کرده ایم که مشتری را قادر می سازد به راحتی به همه چیز دسترسی پیدا کند. ما فقط اطلاعاتی را که برای ما ضروری است درخواست می کنیم. علاوه بر این، شما قادر به استفاده از سرویس ما از هر دستگاهی که میخواهید هستید. نه، این یک حیله نیست - شما واقعا می توانید از تلفن همراه خود طلاق هم طلاق بگیرید.

آیا حق‌الوکاله شامل هزینه‌های اضافی هم می‌شود؟

ارائه یک کپی از گواهی از سند ازدواج شما در هنگام تقاضای طلاق به دادگاه جهت طلاق لازم است. اگر اصل یا کپی سند را نداشته باشید، ما می توانیم بدون پرداخت هزینه اضافی هزینه کپی رسمی آن را برای شما  بدست آوریم تا زمانی که ازدواج شما در ایران یا  در خارج از کشور ثبت شده است. در هر حال، اگر مطمئن هستید که برای معافیت هزینه دادرسی واجد شرایط هستید، فرم درخواست  آن را  نیز به اسناد خود اضافه می کنیم، و تنها با استشهادیه‌ای که برای پر کردن و ثبت نام لازم است این کار صورت می‌گیرد. ما  همواره سعی داریم در ارائه فاکتور هزینه‌های دادرسی و ... با شما صادق باشیم - ما  هیچ نوع هزینه اضافی را بدون هیچ دلیلی  اخذ نکرده و سعی داریم در هزینه‌های شما صرفه جویی کنیم!

انواع طلاق

در قوانین و مقررات جاری کشور چند نوع طلاق وجود دارد؟ آیا زن هم می تواند از شوهرش طلاق بگیرد؟


طلاق به درخواست زوجه

طلاق به درخواست زوج (مرد)

  اولین نوع طلاق، بنابر آنچه از مفهوم طلاق بر می آید و در قانون نیز با اصلاحاتی صریحا آمده، «طلاق به خواسته مرد است. یعنی برابر ماده ۱۱۳۳ اصلاحی قانون مدنی، مرد می تواند با رعایت شرایطی قانونی، با مراجعه به دادگاه، تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

این نوع از طلاق که پس از پرداخت کلیه حقوق زن توسط مرد ثبت می شود، از نوع «طلاق رجعی» است. یعنی طلاقی که طی آن، در مدت عده زن (سه طهر) برای مرد حق رجوع هست. برحسب مورد، زن و شوهر باید تا پایان مدت عده در یک منزل به صورت مشترک زندگی کنند و زن در این ایام، می بایست کلیه . یا ماهیت طلاق منافات نداشته باشد را انجام دهد. در طلاق رجعی، مسکن و سایر هزینه های ایام عده با مرد است و در طول این مدت، اگر هر یک از طرفین فوت نماید، دیگری از اوارث خواهد برد. و در صورت پشیمانی شوهر از طلاق و رجوع به زن آنها بدون لزوم اجرای عقد جديد زن و شوهر هستند.


طلاق به درخواست زوجه «زن»

نوع دیگر از طلاق، «طلاق به درخواست زن» است که در صورت اثبات عسر و حرج زن، مانند سوء معاشرت زوج یا ازدواج مجدد او، اعتیاد و یا محکومیت قطعی و یا استنکاف و یا عجز مرد از پرداخت نفقه و امثال آن، صورت می گیرد. در این موارد، دادگاه حکم طلاق را با در نظر گرفتن حقوق زن صادر می کند.

البته، درخواست طلاق از سوی زن، گاهی به واسطه کراهتی است که از شوهرش دارد و در نتیجه می تواند در مقابل مالی که به شوهرش می دهد، تقاضای طلاق کند؛ این مال - مطابق ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی می‌تواند عین مهریه باشد یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از آن (طلاق خلع)

اینگونه طلاق ها که زن با بذل تمام یا بخشی از مهریه خود تقاضا می کند، از نوع «طلاق بائن» است که درست در مقابل «طلاق رجعی» قرار دارد؛ بدین معنا که در «طلاق بائن» مرد حق رجوع در ایام عده را ندارد.

طلاق به درخواست زوجه

طلاق توافقی

طلاق توافقی

نوع دیگر طلاق که اخیرا بیشتر مورد توجه واقع شده است، «طلاق توافقی» است که مطابق آن، همه امور مالی و غیرمالی زوجین، با توافق خودشان یا مذاکرات وکلایشان به سرانجام رسیده و در نهایت، دادگاه پس از ارجاع امر به داوری و اخذ گواهی عدم بارداری ، گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند و طرفین نیز با  مراجعه به دفتر رسمی طلاق و جاری شدن صیغه طلاق، آن را به ثبت می رسانند.

عدل‌بان
عدل‌بان