به مرکز مشاوره حقوقی عدل‌پرس و سامانه حقوقی عدل‌بان خوش آمدید، برای ارسال سوال حقوقی خود می‌توانید بر روی لینک از ما بپرسید کلیک کنید.
طرح سوال حقوقی

برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره حقوقی تلفنی و یا انتخاب وکیل دادگستری با عدل‌بان تماس بگیرید.

نحوه الزام مالک ملک مغازه توسط صاحب سرقفلی جهت تجدید بنا و نوسازی ملک و یا خرید ملک مغازه ؟

با سلام

لطفا در باره امکان و یا نحوه الزام مالک ملک مغازه توسط صاحب سرقفلی جهت تجدید بنا و نوسازی ملک و یا خرید ملک مغازه توضیح بفرمائید.

البته مالک که بساز و بفروش است خودش هم می خواهد با تمسک به قدیمی بودن ملک، سرقفلی مغازه را با طرح دعاوی را با قیمت ناچیز  و ظالمانه کا رشناسی به هر بهانه ای از  جمله لزوم تجدید بنا و... تصاحب کند ولی هنوز طرح دعوی نکرده است.

لازم برگر است که قرارداد اجاره و سرقفلی ما هم توسط مرحوم پدرم قبل از سال ۱۳۵۶ منعقد شده است.

با تشکر و امتنان 

یک پاسخ برای این مشاوره حقوقی ملکی ثبت شده است.

با سلام

منظور از تجدید بنا در قانون آن است که کل اعیانی تخریب و بنای جدیدی برابر اصول مهندسی و معماری به جای آن ساخته شود و گواهی که از شهرداری اخذ می‌شود بایستی در همین راستا و به این منظور باشد؛ بنابراین، تعمیرات هرچند خیلی اساسی و کلی تجدید بنا محسوب نمی‌شود و اخذ پروانه تعمیرات از شهرداری برای طرح دعوی تخلیه به منظور تجدید بنا کفایت نمی‌کند.

شاید از فحوای بند ۱ ماده ۱۵ قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶ و ظاهر عبارت تجدید بنا چنین استنباط شود که برای طرح دعوی تخلیه جهت تجدید بنا محل باید مخروبه باشد، حال آن‌که چنین نیست. اگرچه محسوس‌ترین حالت احتیاج به تجدید بنا حالتی است که ملک مخروبه شده باشد؛ لیکن تنها حالتی نیست که ممکن است ملک نیاز به احداث بنای جدید داشته باشد. چه بسا بنا مخروبه نباشد؛ ولی از لحاظ استحکام و اساس نیاز به تجدید بنا داشته باشد. و عدم تجدید بنا وقوع حادثه و خطرات احتمالی آتی را در پی داشته باشد.

به موجب بند (یک) ماده ۱۵ قانون روابط موجر و مستاجر مصوب سال ۱۳۵۶، ارائه پروانه ساختمانی شهرداری جهت صدور حکم تخلیه، به استناد تجدید بنا ضروری تشخیص گردیده و ضمانت اجرای عدم شروع به احداث ساختمان نیز در ماده ۱۶ قانون مذکور قید شده و در مرحله دستور اجرای حکم، توجه به پروانه ساختمان یا بقای اعتبار آن، مجوز قانونی ندارد؛ زیرا مطابق مقررات قانون اجرای احکام مدنی، احکام قطعی دادگستری باید به موقع اجرا گذاشته شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر تماس بگیرید

مشاوره حقوقی رایگان

دریافت مشاوره حقوقی وکیل آنلاین و رایگان

ما برای کلیه مشکلات و سوالات حقوقی شما راهکار ویژه‌ای داریم.


عدل‌بان